Китай заяви в събота малък цивилен кораб от Филипините незаконно е

...
Китай заяви в събота малък цивилен кораб от Филипините незаконно е
Коментари Харесай

Китай сочи филипински кораб, незаконно закотвен на спорен атол

Китай съобщи в събота дребен граждански транспортен съд от Филипините " незаконно е дебаркирал на плажа " на атол в Южнокитайско море , за който двете страни претендират.

Корабът, който е бил закотвил на атола на островите Спратли в петък, е бил там за доставяне, заяви бреговата защита на Китай.

Бреговата защита на Филипините, съветът за национална сигурност и външното министерство не дадоха отговор на искане за коментар в събота.

Филипините са разположили дребен брой бойци на кораба от Втората международна война , който те закотвиха през 1999 година като аванпост, с цел да укрепят претенциите си за суверенитет над Втората Томасова плитчина, известна като Аюнгин във Филипините и рифа Ренай в Китай.

Манила отхвърли настояванията на Пекин предходната година да изтегли кораба в разногласието, който утежни връзките сред двете азиатски страни.

Китай продължава да претендира за суверенитет над съвсем цялото Южнокитайско море , в това число зоните, за които претендират Виетнам, Филипините, Малайзия, Бруней и Индонезия. Постоянният трибунал през 2016 година искове на Китай нямаха правно съображение.
 Китай отхвърли виетнамски искания за противоречиви острови
Китай отхвърли виетнамски искания за противоречиви острови

Южнокитайско море остава гореща точка на териториални спорове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР